logo-skanderbeg-tours

ALBANIË BLIJFT VERBAZEN!

INDIVIDUEEL BEGELEIDE RONDREIZEN DOOR ALBANIË

knop-telefoonnummer

Tiendaagse individueel begeleide rondreis van

Albanië - Kosovo - Macedonië

Tiendaagse ontdekking van Albanië, Kosovo en Macedonië

 

Tiendaagse individueel begeleide rondreis vrije vertrekdata

 

Klik op de blauwe plaatsnamen voor meer info over de bezienswaardigheden.

 

Dag 1 - Brussel - Tirana

Bij aankomst op de luchthaven wordt u opgewacht door uw vaste begeleider. Hij neemt je meteen mee naar Tirana voor een eerste kennismaking met de hoofdstad.

Overnachting in het Hotel Rogner ***** / Hotel Vila Alba ****

 

Dag 2 - Tirana - Shkodra

Na het ontbijt zetten we het bezoek aan de hoofdstad verder. Op het programma staan het Nationaal Historisch Museum met zijn enorme mozaïek op het fronton, het Nationale Museum voor de kunst met intrigerende Sociaal Realistische kunstwerken, de Nationale begraafplaats met het imposante beeld van Moeder Albanië. Na de lunch gaat het richting Shkodra. Shkodra wordt algemeen beschouwd als de culturele hoofdstad van Albanië. De citadel van Rosafa heerst trots over de stad en de samenloop van de Drin en Buna.. Shkodra heeft een erg tumultueuze geschiedenis achter zich liggen.

Overnachting in Hotel Colloseo **** /Carmen *** (1)

 

Dag 3 - Shkodra - Koman - Decani - Prizren

De liefhebber van ongerepte en overweldigende natuur wordt vandaag zijn wenken bediend. In Koman gaat u aan boord van de ferry voor een drie uur durende tocht over het gelijknamige  meer. Dit wordt algemeen beschouwd als een van de mooiste boottochten op aarde. Bij aankomst in Fiërza rijdt u verder naar Decan voor een bezoek aan het 14de eeuwse klooster. Daarna rijdt u verder naar Prizren. Een charmante provinciestad die al eeuwen een centrum voor handel en nijverheid is.

Overnachting in Hotel Kacinari ****.

 

Dag 4 - Prizren - Ohrid

In de voormiddag bezoekt u Prizren. Daarna rijdt u doorheen het natuurgebied van Sar Bergen naar Ohrid. Er wordt ook halt gehouden in Tetovo voor een bezoek aan de gekleurde moskee. De belangrijkste bezienswaardigheden in Ohrid zijn de Citadel van Tsaar Samuel, het Romeine amfitheater, de Sveti Sofia Kathedraal, de kerk van Sveti Clement en het pittoreske kerkje van Sveti Jova Kaneo.

Overnachting in Hotel Royal View ****.

 

Dag 5 - Ohrid - Sveti Naum - Prespa - Korça

Van Ohrid gaat het naar het Klooster van Sveti Naum. Een goed bewaard klooster op een idyllische plek aan de oever van het Meer van Ohrid. Vandaar trekt u de natuur in. De tocht gaat door het Nationaal Park van Galicica langs de oevers van de sprookjesachtige meren van Prespa. Eindbestemming vandaag is Korça.

Overnachting in Hotel Life Gallery **** / Bujtina Sidheri*** (1)

 

Dag 6 - Korça - Gjirokastra

Vandaag staat niet allen de langste maar ook de meest indrukwekkende tocht van de reis op het programma. U volgt een traject dat grotendeels door de natuur zelf is bepaald. Een rit die u langs Ersëke, het hoogste bewoonde dorp van de Balkan brengt, en de kloven van de Vjoser laat zien. Daarnaast wordt er regelmatig halt gehouden voor het bezoek aan een bezienswaardigheid of om foto’s te nemen van de prachtige natuur. En uiteraard is er altijd één of meerdere stops voor koffie. In de late namiddag komt u aan in Gjirokastra “de stad van Steen”.

Overnachting in hotel Kalemi ***.

 

Dag 7 - Gjirokastra - het Blauwe Oog - Butrint - Saranda

Gjirokastra kan bogen op een rijke geschiedenis maar is tevens een goed voorbeeld van een typische Middeleeuwse Ottomaanse stad. De stad ademt gewoon sfeer uit. U spendeert dan ook de grootste deel van de voormiddag aan het stadsbezoek. Daarna rijdt u door naar het idyllische en tevens mysterieuze Blauwe Oog. In de loop van de namiddag staat het Archeologisch Park van Butrint op het programma. Tegen de avond komt u aan in Saranda voor de overnachting in Hotel Brillant ****

 

Dag 8 - Saranda - Porto Palermo - Apollonia - Berat

Terug op pad. U rijdt naar het Noorden en volgt één van de vele landschapsgeheimen die Albanië rijk iis. De kustweg voert u langs die Klippen meer dan 100 m hoog uit een kristalheldere zee oprijzen. U houdt halt in Porto Palermo voor een bezoek aan het fort van Ali Pasha dat nog maar enkele decennia geleden een volledig operationele militaire vesting was. Daarna steekt u de Llogara Pas (2018m) over om uiteindelijk aan te komen in Vlora, Dit was de eerste hoofdstad van het hedendaagse, onafhankelijke, Albanië. De volgende halte is het Archeologisch Park van Apollonia, de oude Romeinse universiteitsstad. Vandaar trekt u terug landinwaarts naar Berat, "de stad met de duizend vensters".

Overnachting in Hotel Mangalemi ***

 

Dag 9 - Berat - Ardenica - Durres

In de voormiddag wordt ruimschoots tijd gemaakt aan het verkennen van Berat. Zo brengt u zeker een bezoek aan de Kalaja of de citadel met het Onufri Iconen museum. In Berat vinden we ook een aantal heel interessante kapellen, kerken en moskeeën én een Bektashi tempel. Op de weg naar Durres halt gehouden aan het klooster van Ardenica. Dit klooster kende momenten van glorie en diep verval. Vandaar rijdt u naar Durres. De grootste havenstad en de tweede grootste stad van Albanië. Zelfs in de oudheid was Durres reeds een belangrijke haven.

Overnachting in het hotel Arvi ****

 

Dag 10 - Durres- Kruja - Brussel

Het wordt tijd om naar huis terug te keren. Maar niet vooraleer een bezoek wordt gebracht aan de bron van het Albanese nationaliteitsgevoel. Deze morgen bezoekt u Kruja. Deze stad was in de middeleeuwen het hoofdkwartier van Skanderbeg in zijn verzet tegen de Ottomaanse overheersing. Na het bezoek aan Kruja is het tijd om afscheid te nemen van Albanië. Tien dagen geleden kwam u hier aan als vreemdeling in een onbekend land. Vandaag verlaat u Albanië met een koffer nieuwe ervaringen en herinneringen aan een prachtig land met een lieve en gastvrije bevolking. U bent niet langer een vreemdeling maar een vriend.

 

(1) - Toegewezen hotel naargelang de gekozen formule

Hoogtepunten:

 • Panoramische boottocht op het Meer van Koman
 • het Klooster van Decan
 • bezoek aan Prizren en Ohrid
 • natuurgebied van Galicicca en de Meren van Prespa
 • De prachtige fresco's van de kerk van Leuca

IK WIL MEER INFORMATIE

Onderstaande prijzen zijn in Euro en per persoon. Single supplement enkel van toepassing bij minimum twee samen reizende personen.

 

Prijs op basis van Engelssprekende gids/chauffeur

Aantal Reizigers
Hotel Categorie 3/4 sterren
Single Supplement
Hotel Categorie 3/4/5 sterren
Single Supplement
2
€ 1850
€ 230
€ 1983
€ 315
4
€ 1288
€ 230
€ 1407
€ 315
6
€ 1050
€ 230
€ 1173
€ 280

Inbegrepen:

 • 9 overnachtingen in de gekozen hotelformule op basis van kamer en ontbijt
 • vervoer per geklimatiseerd voertuig
 • de diensten van dezelfde Engelstalige gids/chauffeur gedurende de hele reis
 • lokale gidsen (Frans- of Engelstalig) op de te bezoeken sites
 • alle toegangsgelden voor bezienswaardigheden voorzien in het programma
 • een reisbijstand verzekering voor de duur van de reis
 • lokale taksen

 

Niet inbegrepen:

 • de vlucht Brussel Tirana h/t - dagprijs op moment van reservatie.
 • annuleringsverzekering
 • dranken, verplaatsingen en bezoeken die niet in het programma zijn opgenomen
 • uitgaven van persoonlijke aard

 

Supplementen:

 • Half Pension - 9 vier gangen maaltijden inclusief mineraal water € 130 per persoon

 

Opgelet dit programma is niet geschikt voor wie problemen heeft met trappen en oneffen terrein!

Ik wil reserveren

 

Skanderbeg Tours is een product van The Paradise Travel Group - erkenning 1997

Koningslaan 36 - 8300 Knokke-Heist

Tel: 050621052 - contact@skanderbegtours.be

BTW 0429.806.010

logo-facebook
knop-telefoonnummer
knop-telefoonnummer
logo-facebook
logo-skanderbeg-tours
knop-telefoonnummer
logo-skanderbeg-tours
knop-telefoonnummer